Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb vuit cellers adherits, de la DO Costers del Segre varietat Pallars: Castell d’Encús, El Vinyer, Mas Garcia Muret, Miquel Roca, Sauvella, Terrer de Pallars, Vila Corona i Xic’s Cal Borrech. Entre tots produeixen gairebé 50 referències i més de 230.000 ampolles de vi. Els vuit cellers ofereixen visites turístiques i activitats combinene la visita guiada per les vinyes, conèixer el procès d’elaboració als els cellers i, per suposat, una cata de vins.
El Pallars Jussà, les vinyes més altes de Catalunya
La situació geogràfica de la comarca i la seva orografia fan del Pallars una zona de gran cultura vinícola o trobaràs les vinyes més altes de tota Catalunya.
El Pallars Jussà es ple de cellers artesans, de fet, l’elaboració de vins que va començar a l’època romana està vivint el seu millor moment gràcies a l’impuls dels emprenedors locals que lluiten per treure el millor de les vinyes amb l’objectiu fixat en la qualitat.
Una mica de cada celler
Celler Castell d’Encús
La missió de Castell d’Encús és la d’obtenir vins d’alta qualitat. Per això tenen plantades 23 ha en alta densitat de varietats tals com: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon i Albarinyo.
Un celler estat dissenyat a fi que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compta amb la tecnologia enològica més avançada.
Celler Mas Garcia Muret
Situat en un entorn natural privilegiat únic, Lliminana. És una celler familiar amb el compromís de crear vins de gran qualitat amb DO Costers del Segre. La seva filosofia es en la qualitat, la passió, els detalls, la sostenibilitat i el terroir: producció de raïm propi i en exclusiva per l’elaboració de vi.
Celler Miquel Roca
És un petit celler familiar que està envoltat per un entorn privilegiat. Està situat al poble de Sant Cristòfol de la Vall, a la Vall de Barcedana. L’aposta per la qualitat del producte final és la base de la forma de treballar d’aquest celler, el qual creu en la mínima intervenció tant en el tractament de les vinyes com en l’elaboració del vi.
Sauvella, premium wine from the Pyrenees
Situat a Orcau, al cim de la muntanya un castell, al peu petjades de dinosaures, oliveres, ovelles. Entorns perfectes per tastar vins naturals que recorden a xocolata, regalèssia, cireres, minerals…
Terrer de Pallars
Situat al casc antic de Figuerola d’Orcau, en una casa datada del 1703, al Terrer de Palalrs vinifiquen, envelleixen i embotellen el Conca de Tremp i el Conca d’Orcau. Dos vins que identifiquen el territori amb la máxima expressió.
Celler Vila Corona
El Celler Vila Corona, es troba situat a Vilamitjana en una nau semi soterrada que data del 1993, envoltada de 10 ha. de vinya pròpia plantades al 1989, amb les varietats de raïm blanc Riesling i Chardonnay, les de negre Ull de Llebre, Garnatxa negra, Morastell, Merlot i Cabernet Sauvignon.
El Vinyer
Situat a Fígols de Tremp, és una empresa de caràcter familiar que es dedica al cultiu de la vinya i a l’elaboració de vi. A El Vinyer la verema es fa manualment en caixes de 12 Kg. A l’estar el celler en la mateixa finca, el raïm hi arriba en molt poc temps conservant al màxim les seves propietats organolèptiques.
Xic’s Cal Borrech
Situats a Figuerola d’Orcau, Cal Borrech tenia una gran tradició de comercialització del vi que va ser recuperada fa més de 15 anys.
Productors i elaboradors propis, canalitzen el resultat de la collita a través del Restaurant. Els clients poden degustar plats típics de muntanya, cuina casolana i tradicional, de temporada i amb productes de proximitat. Acompanyar-ho d’un bon vi, el client pot escollir servir-se’l directament de la tona, o bé triar entre l’amplia proposta del celler