Notice: wpdb::prepare s'ha cridat de manera incorrecta. La consulta no conté el nombre correcte d'espais reservats (2) pel nombre d'arguments passats (3). Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 4.8.3.) in /var/www/vhosts/viujussa.cat/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4140
Torre de Barta - Vine al Pallars, viu el Jussà
Llocs

Torre de Barta

Torre de Barta inclou tres edificacions unides en una sola, això fa que ens trobem davant d’estructures construïdes en èpoques diferents i amb utilitats totalment dispars.

En primer lloc, podem diferenciar el cos principal constituït de la torre circular, l’origen de la qual se situaria als voltats de l’any 1000 D.C. quan funcionava com a torre de defensa de l’accés Nord de la població, actualment desaparegut.

En segon lloc, la part interna de l’habitatge, adossada a la torre i que formaria part de les vivendes annexes a la muralla per l’interior de la població.

Per finalitzar,una tercera estructura (visible des del carrer) s’adossa a la torre, deixant visible la part superior d’aquesta.

En aquest espai hi ha instal·lada una exposició permanent d’escultures de ferro i pedra de Joan Fàbregas

Una col·lecció de més de tres-centes eines antigues pertanyents a la casa han estat restaurades i s’exposen al Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) de Salàs de Pallars

DADES DE CONTACTE